Vi slår i en tom container.

När Du står sist i kön, kom ihåg Mig då. Då Du tar sista tåget hem, kom ihåg Mig då. Då det blir varma sommardagar, kom ihåg Mig då.
Idag stod Jag på toppen och hade vunnit allt. Jag fick spring i benen och gjorde en plan men Lisa. Vår plan var Vurma. För denna dag kändes inte likadan. Vi gick genom höstens Stockholm och tog tunnelbanan till St. Eriksplan. Vi gjorde sånt som sådana där "inne-människor" gör, Vi lunchade. Ja, vi pratade om alla som vi älskade och även de som vi inte älskar fick vår uppmärksamhet då deras namn nämndes och landade på bordet som fanns mellan oss. Sedan köpte Vi ballonger. 130 stycken för att vara precis. Men egentligen ville vi bara ha de gröna.
Ikväll ska vi ta oss upp på ett skyhögt berg, ett berg där spriten är billig och det finns rökelser från världens alla hörn. Men vi ska även leta oss utanför dessa hörn, de som finns bortom skogarna i väst. Gud vad Jag älskar mitt meningslösa liv. Sitter just nu och petar i tilltugget och sippar på ett glas vitt för att komma in i den rätta känslan.


Du har förändrat ditt sätt.

Vi har funderat en del. Varför är nätter långa, varför kan ingen somna, varför är ljusen täckta av is? Varför är bilden suddig. Varför är talet sluddrigt? Våra tankar går ihop i en smet, som en smet till en sockerkaka som man bara vill äta upp... Och så vinkar du till! Du var förlorad när du kom och sedan så släcker dom ned. Vi står i den döda vinkeln då vi var det enda barnet. På håll såg vi ljusen där i dimman.
Vi såg vår sagolika vy. Som en vårdag i Moskva, en vinterdag i St. Petersburg. Det är som magi. Plötsligt glittrar det till, jag tror det var skuggorna av oss.
På återseende.


While the king was looking down.

Hela denna underbart konstiga lördagsmorgon har min pappa sprungit huset runt för att hitta den PERFEKTA jaktutrustningen till mig, den BÄSTA dotter han någonsin kunde ha fått! Han är eld och lågor över temat, så Vi har gått catwalks i sovrummet i jaktskjortor och gummistövlar och låtsas skjutit älgar i flera timmar till jäger 90. Jag tror att han tycker att detta är en sådan där far/dotter-grejj, prova jaktkläder och samtidigt få delta en del i sin dotters "festliv", den perfekta kombon enligt en pappa. Är så förbannat taggad inför JAKTFEST! Jag har inte varit såhär glad på länge. För jag tänker sjunga mig genom hela dagen och sedan dansa och skrika den kalla stockholmsnatten ut. Vi ska dricka flera liter av magiska drycker som jäger och klä ut oss till jägare och älgar. Människorna på tunnelbanan och 12an kommer nog att titta sådär underligt på mig och undra om hon verkligen är helt frisk. Men jag är frisk, bara en aningens berusad på livet för ögonblicket. 
Jag har hört denna musik för flera år sedan men nu hör jag den igen. Poeterna drömmer sig bort och de tog det sista tåget mot kusten, den dagen då musiken dog. Och de sjöng hela dagen ut och hela natten in för de gör mamma stolt för ett ögonblick. Det här ska bli dagen då jag dör av lycka. 
Men nu ska jag in till staden med en av mina allra käraste vänninor<3 Vi ska leta efter bazookas och gevär. Det ska bubbla i blodet, för jag är så galet barnsligt förjävla underbart lycklig hela JAG! 
Over and out, och Du... Ta en kaffe, Du ser ut att behöva det. 

Jaktsäsong


Jag kunde ligga v(n)aken bara för att höra Dig andas.

Leo i bar över.

Jag ger dig min morgon.

Jag vaknade nyss till tonerna av min nya mobiltelefon. Nu sitter jag här i min vindsvåning och sippar lite på kaffet som jag nyss gjort. Kaffe förresten, får mig att tänka på alla de ändlösa eftermiddagar som vi suttit i ditt kök. Suttit där och samtalat om livet, skrattat och bara varit vi...
Nu hör jag min syster vråla på mamma från nedervåningen. Hon är i den åldern. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra när hon blir sådär, lite småirriterande faktiskt! På lördag blir det som sagt jaktfest hemma hos gåsen! Ska bli spännande.




Den magiskt mystiska 12-timmars turen.

Idag var det då äntligen dags för vårt musikuppspel ooch invigningen av det nya estethuset! Det gick som en dans på rosor även om Jag nu efter tolv timmar i skolan är en aning trött. Men det blev precis sådär som vi hade tänkt oss även om Jag nu är i en trans och sitter och lyssnar på tysk dansbandsmusik.
Det har blivit lite mörkare om morgornarna nu här i Stockholm. Ja, om kvällarna också för den delen. Men det blir så fint då alla tänder ljusen i fönstren längs min gata. Det lyser upp och gör en sådär mysig i hjärtat och får en att bara vilja krypa upp i soffan och dricka varm o´boy hela natten lång ända in i gryningen. 
Förövrigt så är Vi bjudna på jaktfest på lördag! Ska bli dunderkul. Det är Sally som står som värdina för löragens festligheter. Man borde inhandla en flaska starkdryck till och med dess, kanske en jäger? Ja, så att det passar in på temat vill säga. 
Och min dator har fått en Trojansk häst på stämbanden så nu får Jag använda min systers dator, Hon har gått till landsflykt för några månader för att bli en såndan där "Globe-trotter". Undrar om det kan vara nödvändigt för någonting, kanske lite coolt att kunna skriva i ett CV någon dag. "Jag är förövrigt en sådan där globe-trotter". Här är hon, på bilden alltså. Och min hund. Storasyster Louise o min Hund Hugo.   


En önskedröm.

Jag har många gånger funderat på hur det skulle vara att vara Rose i Titanic... Att stå där framme vid relingen med Jack bakom sig. En önskedröm.
En av många tankar jag tänkt på sistonde förövrigt. Vi har funderat på att åka kryssning och låtsas att det är Titanic, det vore rätt fint. "Every night in my dreams I see you, I feel you" med Celine. Den vackraste låten som gjorts. Idag åkte jag buss förövrigt, en ovanlighet. Jag brukar ju numera gå från Åkeshov så det var ju lite kul sådär. Nu ska ja ta itag med det där jädra skolarbetet som bara ligger och väntar och sedan ska jag och min syster äta ärtsoppa, MUMMA!
!







Som Sean Connery.

Enda lektionen som Vi hade i skolan idag var musik, vi repade inför imorgon. Det var magiskt och mystiskt. Lite som att vara full på Lisebergh eller som att knarka i Flemingsberg. Du och Jag borde starta upp ett band och låta det explodera i skyn. Som ett fyrverkeri i dur och mol.
Du fick en telefon idag också, den var fin. En sådan som Jag hade förrut. Innan den försvann den där natten i april. Natten då vi ramlade Gamla Stans gator fram och åkte svart taxi hem i grynningen. Sådant som vänner gör. 
Och Peter hade polotröja på sig idag, Han sa att han hade tänkt Sean Connery imorse då han skulle klä på sig. Fint!
Jag har faktiskt funderat på att byta stil. Kanske bli ett sånt där emo eller bli en av dom som går runt i en täckväst fast det är mitt i sommaren. Och bli sådär "inne".
Jaja, men efter musikrepet var det dags att gå hem och dricka lite kaffe med mjölk och kanske äta en pepparkaka eller två. Ja, Du vet en sådan som man egetligen äter om julen här i Sverige. Då koppen var svept och kakorna ett minne blott trampade jag iväg till min pianolektion på min gamla 40-tals cykel. Den är också fin om något rostig. Tror att bakdäcket har börjat knarra en aning men den fungerar ändå. Pianolektionen gick bra, Barbro tyckte det iallafall. Idag spelade Jag Tchaikovsky. En klassiker! 
Ikväll ska Jag iväg till ponnysarna, Dom är fina såhär års. Pälsen är lite tjockare än förrut.    


Dom dansade dagarna.

Kom precis ut från duchen, tänker mig bort två månader framåt. Bort från vardagen med tonårsproblem. Om ändå livet var som på film, lite mer utanför boxen så att säga.
Jag önskar Mig en riktig jul. Jag undrar så om Jag kan få den igen. Eller är det som så att en riktig jul bara fanns för länge sedan? I en mycket bättre tid.
Nu drömmer jag mig bort med Doktor Kosmos och mandariner, för det är ju den tiden på året. Vi måste sjunga någonting bra, någonting nytt, någonting vackert, någonting kul, någonting sant, för Du är ingenting om dom runt omkring inte hör någontning. Hallå?
Henrik sa att han sett E-type. Vad ska vi göra Henrik? Det känns alldeles förgjort.



Pokermorgon i Ålsten.

Äntligen. Drömmen har blivit verklighet. Det regnar guld.
Moa och Sophie har startat en blogg.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0