Little Doll Of Happiness.


Aldrig ska jag sluta älska bär.

Jag bokstavligt talat skiter i hur folk klagar. Ni som med era uppgivna röster säger "Nej, gör det inte!". Jo. Jag gör det. Och jag fullkomligt älskar det. Det är något jag inte kan undvika, precis som ni inte kan undvika era oundvikliga aktiviteter. Men jag älskar er, den umgängeskrets som på något magiskt sett byggt ett litet bo i mitt hjärta.
Man blir klokare med åren.

All makt åt Tengil, Vår befriare.

All död åt Skorpan och Jonathan, Våra förädare.


Du vet liksom Jag att det här inte kan leda någon vart.


Message from The Dark Side.

Sverige brukade vara ett trevligt land innan det blev otrevligt. Nu för tiden är det fullt av norrmän som klubbar sälar på gatorna och belgier som äter pommesfrittes och våldför sig på småbarnen i garderoberna och pensionärer som lever på pedigreepärl. Och då ska Vi inte tala om dessa göteborgare med sin puttslustiga vitsar och dom där jävla jehovas vittnen.
/Tant Lingon.


Låt Mig berätta om den kärlek som bultar i Mitt bröst.

Du. Du som är som är Min egen. Låt mig berätta. Vänner låt Mig berätta. Berätta den vänskap och kärlek som Jag känner för Dig. Vänskapen som bultar inom Oss. Låt Mig förtydliga Min sorg och saknad efter allt. Nu har sista tåget gått och kvar på perrongen har det lämnat Dig och Mig. Och vänner låt Mig berätta så att Ni kan förstå Min situation. Ta Mina händer och ryck upp Mig ur den ilska som Jag känner gentemot alla utom Dig. Jag måste sluta inbilla Mig, när det enda som Jag känner är Du. Och sluta inbilla Mig att Du är det enda som behövs för att leva. Vänner låt er förundras av hur djupt känslan tränger in i er. Jag vet att Ni har försökt gardera er, men Ni vet även att allt känns bättre i Vår famn. Livet får draga Mig o tango liksom vals, men det rör mig inte ryggen. Bara Jag får vila huvudet mot Vänners hals.


It's getting hot in here.

Jag kan fortfarande känna lukten av första gången vi sågs. Hur skulle jag kunna glömma? Sommarens sista dagar. Sommarens sista sol som fick din panna att glänsa likt smör. Rösterna i bakgrunden. Din röst. Jag lånade ut min blå jacka till dig, en del av mig till dig. Du slabbade runt i korridorerna och lämnade ifrån dig ett liksom oförglömligt spår. Våra blickar möts. "Hej", "Hej" Du ger mig jackan. Dyblöt jacka.



Godmorgon kamratskap och dess besynnerliga tillgivenhet.

Det var hemskt, men bara en inre synbild. Men Du, Det är Dig som Jag kommer ihåg. Lyssna på Oss. Då Du åker in till staden i Dina finaste kläder. Jag skulle ropa på Dig. Om Du var mindre som Jag. Ja, då skulle Jag göra det. Drömde Du dina tankar och vaknade upp bekymmersfri förra året? För långsamt, långsamt, långsamt har Du suddat ut konturerna och Du lägger nu märke till detaljerna. Igår reflekterade stockholmshimlen ditt ansikte då Jag inte hade några ursäkter kvar. Men av en outgrundlig anledning vet Du allt om oberoendet. Men det är troligen för att Du är som Jag. Vi ställer simpla frågor utan baktankar. Så som alternativ till att förlora våra sinnen så sover Jag på Ditt golv inatt. Anledningen finns inte. De anledningar som Du har vet Jag ingenting om. För Du röker inte men säger att Du gillar folk som gör just det, röker. Men Jag bryr Mig inte för Vi dansar bort natten då dagen kommer. Dom andra kallar oss egendomliga men Jag bryr Mig inte. Då musiken sjunger sånger om Oss nu när åren har gått. Men Jag bryr Mig inte, Du bryr Dig inte. Antagligen är det därför som Jag kallar på Dig, för att Du är som Jag.  


Livet är mänskans bästa tid.

Du vänder dig om. Varför? Du tittar frenetiskt bakåt och sträcker dig efter något du inte kommer åt. Varför? Dina tankar befinner sig 1 år tillbaka. Titta framåt för i helvette! Du ler.

Kan Vi inte ta den andra vägen hem ikväll?

Någonstans mellan barn och knark. Det är där Du hör hemma. Men snälla Du, vänta med att tänka till nästa gång Vi ses. Då Du vaknar utslagen och ensam under lampans intetsägande blickar medan Din berövare går genom parken. Fyll bara i blanketen och Du slipper allt. Allt gentemot Dig själv. Din största fiende. Du. Du har inte färgat håret men har ändå samma känsla. Men på något konstigt och oförklarligt sätt ser Du rakt igenom Mig. För det här är vad Dom säger om om Mig. Så snälla Du, fyll bara i blanketen. Fjorton bokstäver. Fjorton bokstäver och Du kommer att slippa skrapa Dina knän. 
Någonstans mella knark och barn. Det är där Du hör hemma.   


En tidsresa i presens.

Jag får visioner. Vi sitter där, där vi suttit så många gånger. Tårna i vattnet. Likt guld är du målad av solens sista strålar. Vi glittrar. Batik, stora tyger och en dröm om fred, en dröm om oss. Men ta inget för givet, innan oss fanns det annat.

Take a walk on the wild side.


Och egentligen är det okej med mig.

Ett sista rop, ett sista rop ut i vildmarken. Hjälp mig. Det här kan gå vart det vill, precis vart det vill. Jag faller och märker inte längre vad som gjorts. Stör mig på ett ljud som inte hörs. Vad vill den här stan? Runtomkring ingenting.
Somna inte osams med dig själv för all del!

Sarkasmens oskyldighet.

Definitionen av spontanitet. Det är Du. Definitionen av Mig. Det är Du.
Så snälla, kom hit så ska Jag förtydliga Min saknad efter Dig.
Detta är definitionen av Oss.
   Vi är definitionen av situationskomiken.


The beauti and the beast.


(pappas bröst)

Misstänksamma sinnen.

Allt är upp och ner. Det snurrar runt. Jag vet inte vad jag vill och vad jag inte vill. Kanske vill jag det jag inte vill? Jag vet inte. Att saker skall vara färdiga tills imorn sätter en viss prägel på min kväll. Att dessa saker inte ens är påbörjade sätter en ännu större prägel på min kväll. Men det är som sagt inte första gången. Absolut inte sista.


Och vi satt på gräset som växte i takt med himlen.

Jag borde ta en överdos av självdistans.


Johnny Boy är kung i baren för han skulle aldrig dansa nykter.

MITT UNDER EN SÅDAN JAKT PÅ SYNT HITTAR JAG MITT FYND. JAG DANSAR ALDRIG NYKTER NÅGONGÅNG,ALDRIG INTE EN ENDASTE CHANS. KALLAT UNDANFLYKTER OM DU VILL. MEN UTAN EN ENDA PROMILL STÅR JAG STILL.


Vildhäst.

Från andra sidan rummet hör jag ditt skratt. Skrattet som så frenetiskt förföljt mig under fem år tid. Skrattet som på något outgrundligt sett får mig att drömma mig bort till stora gröna vidder. Vidder där vildhästarna lever i en fredlig samexistens, där de galloperar bekymmerslösa, fredliga, utan den minsta vetskap om den bittra omvärlden. Skrattet, ditt speciella, alldeles egna skratt. Jag skulle aldrig kunna förmå mig att säga till dig vad jag tycker. Men du vet nog att jag har mina skäl. Ett sätt att ge, ett sätt att ta. Nu talar du. Du har en speciell klang i rösten, besvärad men ändå vacker på något sätt, en dialekt som jag aldrig hört förrut. Ja, du är ett sällsynt exemplar.
Kom ihåg mig.

Vi behåller Dina viljor och vinkar Dem glatt adjö på det sista tåget hem.

Jag vill revoltera. Vi vill kriminalisera allt i denna stad. Som om det inte redan är det? Ja, kriminaliserat. För Norden är ändå den finaste delen av detta klot. För Jag vill göra en förändring i vardagen och vara sådär härligt underbart anorlunda. Till helgen tänker vi vara sådana. Kanske inte kriminella, men någonting där mittemellan. Då vinden ska blåsa tvärs genom rummet och göra ditt hår bångstyrigt och alldeles eget. Sedan ska vi vandra alla Stockholms gator och undersöka alla gränder och torg. Någonstans där på vägen ska vi spy upp våra lungor och tankar som vi sedan ska gå tillbaka och plocla upp någongång framåt slutet av maj då sommaren tar vid. Men så länge ska vi lägga dem i rännstenen vid Norrmalmstorg och hoppas på att ingen går förbi och kriminaliserar dem. Men det är ändå det som Dem vill mest av allt.
Hejdå.  


Dom säger att de inte får andrum på nära håll. Men det märker Du inte fören då Du vaknar med spritsmak i munnen.

Jag har tappat Din potential och Jag har förlorat mitt psyke då Vi går in på mataffären och läser de stora skyltarna vid entrén om månadens erbjudande. Tydligen ska konserverna bara kosta elva kronor styck under april månad. Du sa med sarkasm i rösten till mannen bakom kassan att Vi skulle komma tillbaka om två veckor.

Du har tappat din koncentration, det har nog Jag också. För Jag har bara hunnit med nitton rader och närmare bestämt 249 ord. Dessa ord vilar tungt på skärmen, sagda så många gånger förut, i så många andra texter som inte är skrivna av Mig. Det Jag skriver där är egentligen ingenting som berör varken Mig, Dig eller den som det är ämnat för. För det är endast omformulerade ord som någon annan har skrivit ned innan Mig. Ingenting av det är mina tankar. Det är tankar som någon annan har tänkt, funderat över och låtit dem växa och sedan då tanken var klar. Då har Hon eller Han låtit händerna smeka tangentbordet och tryckt på rätt knappar så att alla nu kan se det. Allt. Helt plötsligt. Så naket. Så öppet. Medan jag sitter och blickar ut över staden alla släckta ljus. Och lyssnar på alla konversationer än en gång. De som Jag hörde männsikornan föra på caféet nere vid torget tidigare idag. Sorgnsa röster som talade om ensamma barn som bär på en intetsägande blick.

Ett vägskäl.

Jag står vid ett vägskäl. Jag kan antingen välja att ta skolans väg, vägen mot vishet, den rätta vägen. Den andra vägen är lyckans väg. Tar jag Lyckans Väg passerar jag facebooksvärlden, en rolig värld där man kan prata med alla sina vänner! Man passerar även telefonvärlden, där får man ringa sina kompisar hur mycket man vill. Det låter kul, eller hur?

Jag väljer skolans väg.

Hon bär på bär.

Där går hon, frusen och rätt ensam med en tygkasse vilandes på axeln. Hoppfullt ringer hon på dörrklockan och tänker att den här gången, den här gången kanske någon vänlig själ betalar för hennes bär. För det är vad hon säljer, bär. Och inte vilka bär som helst, torkade bär. Man kan välja på torkade blåbär eller gojibär. Världens nyttigaste bär.

Skall hon bli nekad än en gång eller ska det gå vägen?


Åt helvete med kylan, åt helvete med frysgraderna, åt helvete med det vita regnet åt helvete med vintern.

Det är mars. Men det märks inte så värst mycket. Vi gick längs Stockholms hamnar häromdagen. Solen sken då, det var nästan så att Vi lurade oss själva för en stund då vi njöt av årets första glass på trappen som leder upp till Dramaten. Ja, då, för bara någon timme var Vi dumma nog att tro. Tro att vitern skulle vara över. Vår lillebror har gått ut och varken Du eller Jag vet vart han ska. Jag har försökt vara allt på samma gång. Jag har försökt vara både Dig och Mig. Jo, Jag har nog kanske även försökt vara som mannen som bor på andra sidan gatan. Det är kanske därför som Jag har förmågan att glömma bort allt som är bra med Dig och Mig. För Vi ska nu kämpa för en plats i livet, en plats bortom Stockholm och utanför alla gränser. Det är dit Du och Jag ska, där det inte finns några gränser och Vi ska falla från svindlande höjder medan de andra går på skolans eviga lektioner och gör allt det som är innanför gränserna men utanför Våra. 



RSS 2.0